Het rommelde al een tijdje in m’n leven. Overal was onrust om me heen.

‘Na 14 jaar bij hetzelfde bedrijf gewerkt te hebben, verloor ik mijn baan. In dezelfde periode verbrak ik ook mijn relatie en stond ik er alleen voor met mijn dochter. Ik dacht altijd dat ik sterk was en veel aankon. Maar ook ik bleek niet álles tegelijkertijd aan te kunnen. Ik moest me overgeven.

Ik hoorde over ‘Haven’, maar ik twijfelde: ‘ik was toch sterk? Ik moet dit toch alleen kunnen? En… ik ben toch niet gek geworden…?’ Toch zette ik de stap. Want stel, ik zou nu weer aan mezelf voorbij gaan, waar zou het toe leiden…?

Ik werd direct heel warm ontvangen. Ik mocht op adem komen, verder hoefde ik niks. Zoals de naam zegt: “Just be”. Je kunt je verhaal kwijt, want er is altijd een luisterend oor. Je vindt er levenservaring en wijsheid. Oprechte aandacht voor jóu. Als er iets is wat ik er geleerd en ervaren heb, dan is het dat je nooit alleen bent. En dat je je nóóit hoeft te schamen voor jezelf.

 

Ik heb de Haven weer verlaten toen ik me weer sterk voelde. Het gaat nu goed met me. Kan de wereld aan. En ik weet dat ik er altijd weer terecht kan. Ja, het is letterlijk een veilige haven voor me.’

Thomas, 32 jaar